top of page

Marnef Prijs

RED MIJN KIND

souris.jpeg

DE VERGOEDINGEN VAN DE MARNEF-PRIJS

De prijs werd in 2005 in het leven geroepen na het onverwachte overlijden van Annick Marnef, 23 jaar lang hoofdverpleegkundige van de afdeling Intensieve Zorgen in het kinderziekenhuis. 

Deze prijs is een ode aan haar vermogen om een teamgeest te creëren, aan haar discipline, haar liefde voor het onderwijs, haar voortdurende inzet om het welzijn van het kind, haar betrokkenheid bij de vzw Red mijn kind en haar groot hart.

Met deze prijs willen we haar geest levend houden en haar ideeën verder ontwikkelen in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

De prijs ter waarde van 4500 euro wordt uitgereikt in het kader van een feestelijke avond. Hij wordt toegekend voor de realisatie van een project dat beoogt de zorgverstrekking te verbeteren voor de kinderen in het ziekenhuis. Alle diensten en afdelingen (artsen, verpleegkundigen, opvoeders, fysiotherapeuten, ...) van het UKZK kunnen ervoor in aanmerking komen. Met de Annick Marnef-prijs werden met name de kleurrijke jassen van de IZE gefinancierd, de spelletjes in de wachtzalen en spreekkamers, het Oasis-lokaal en de borstvoedingsruimte, …

Daarnaast is er ook nog de Annick Marnef-beurs ter waarde van 5000 euro. Deze wordt volgens hetzelfde principe toegekend voor een opleiding van een of meerdere personeelsleden, in België of in het buitenland.

Twee jaar geleden werd ook de Publieksprijs in het leven geroepen, ter waarde van 1000 euro.
 
De uitreikingsavond wordt georganiseerd met de logistieke en financiële steun van de vzw Red mijn kind, de Afdeling Pediatrie en de Vrienden van het UKZKF, de vzw ‘ADEMAR’ en de steun van Justine Henin.

Bekijk de film van de prijsuitreiking in 2012 via deze link.

bottom of page